De ce s-a dezvoltat mult mai bine transportul din Bucuresti catre Constanta, decat cel din alte zone ale tarii?

   Toti romanii sunt constienti de faptul ca infrastructura tarii noastre nu este intocmai una de invidiat. Nu avem acele autostrazi pe care ni le-am dori, nu avem transportul pe sine pe care ni l-am dori si cu siguranta, nu avem transportul aerian care sa acopere intreaga necesitate la preturi mici. Cu toate astea, exista zone in care transportul a fost dezvoltat pe toate ramurile, mult mai bine decat in alte zone ale tarii.
   Una dintre aceste zone este zona aflata intre Constanta si Bucuresti. Retelele de transport intre Constanta si Bucuresti sau cele de transport Constanta Otopeni au cunoscut o dezvoltare serioasa in ultimii ani.

   Care este evolutia in diverse ramuri de transport?

   Tren. Calea ferata intre Otopeni si Constanta este singura care are un regim de viteza de aproximativ 140 de km pe ora, ceea ce garanteaza un transport rapid si eficient intre cele doua orase.
Transport rutier cu masina proprie. Intre Bucuresti si Constanta exista una dintre principalele autostrazi ale tarii, pe care se circula foarte bine si foarte rapid si care inca are o infrastructura foarte solida.
   Transport rutier cu autobuze si microbuze. Exista o retea de microbuze si de autobuze care se dezvolta din ce in ce mai puternic pe aceasta ruta. Practic, daca trebuie sa ajungi din Constanta pana in Bucuresti sau pana in Otopeni sau in sens opus, gasesti din ora in ora cate o varianta de transport.
Evident, diversitatea mare a dus la preturi din ce in ce mai bune si la conditii din ce in ce mai confortabile de transport.

   Care sunt motivele pentru care aceasta zona a tarii este privilegiata?

   Evident, motivul principal este faptul ca in Bucuresti, Otopeni si Constanta exista 3 puncte cheie ale Romaniei: Capitala tarii, cu cea mai dezvoltata retea economica din tara, cel mai mare aeroport al Romaniei si zona litorala, care este frecventata in fiecare an de catre romanii care iubesc marea si soarele. Pe langa acest motiv, putem lua in calcul si faptul ca toate aceste retele de transport leaga doua dintre cele mai mari orase ale Romaniei, asadar, exista sanse foarte mari sa existe zilnic oameni interesati de o calatorie dintr-un oras in altul.

   Care sunt sansele sa se dezvolte si alte zone la fel de mult?


   Desi de multe ori, o astfel de dezvoltare in alte zone ale tarii pare destul de greu de realizat, exista increderea ca urmatorii ani o vor aduce, in conditiile in care se fac eforturi serioase sa se dezvolte intreaga retea de transport a tarii.